5 råd för ditt domännamn

Att välja domännamn till din sajt låter enkelt men det är faktiskt många delar som spelar in för att du ska få bästa möjliga effekt av din valda webbadress. Nedan hittar du råd att ha i åtanke inför valet av ditt domännamn.

  • Enkelt att hitta

Om du redan har ett företagsnamn är det ett klokt val att låta ditt domännamn stämma överens med det, om det går förstås. Det minskar rejält förvirringen och gör det lättare för kunder att hitta dig på nätet.

  • Fler toppdomäner

För att inte förlora trafik till din hemsida kan du komplettera ditt domännamn med alla vanliga toppdomäner (exempelvis: .SE, .NU, .COM, .ORG o.s.v.), vanliga felskrivningar samt också stavfel. Ju fler toppdomäner du kompletterar med desto mindre risk att någon annan registrerar ditt företagsnamn/varumärke  och sedan eventuellt vill sälja den till skyhöga priser.

  • Sökmotoroptimera

Domännamnet bör helst innehålla ett eller flera av dina viktigaste sökord för verksamheten för att rankas högre i sökmotorer. Då får du gratis sökmotorsoptimering på köpet!

  • Dröj inte

Domännamn kan registreras av vem som helst, när som helst eftersom det är först-till-kvarn metoden som används. Se därför till att registrera domännamn så fort du bestämt dig för att inte förlora dem eller slippa köpa upp dem via dyra auktioner.

Logga in