Bli affiliate annonsör!

Först och främst kommer frågan, vad är ett affiliatenätverk?

Ett affiliatenätverk är ett system där annonsörer som vill öka sin försäljning via Internet matchas ihop med webbplatsägare som vill öka sina annonsintäkter genom så kallade affiliateprogram. Varje annonsör skapar ett eget affiliateprogram i systemet. Vanligen sker annonsering via banners, textlänkar eller djuplänkar direkt till enskilda produkter/produktkategorier och man betalar för besök eller för köp. Ofta används en kaka (cookie) för att spåra vilken affiliate som skall ha betalt.

Fördelen för en webbplatsägare är främst att flera annonsörer samlas på samma ställe, samtidigt som man kan få se fullständig statistik. Man slipper också utbetalningar från flera olika annonsörer i och med att affiliatenätverket står för all fakturering mot samtliga annonsörer. Ägaren av affiliatenätverket tar i sin tur en procent som blir ett tillägg för företaget som redan ger ut provision till annonsören.

Affiliatenätverk liknar mycket exempelvis AdWords i den mån att man behöver inte betala utan att ha resultat som med papperstidningar där man betalar mycket pengar för annonsering utan att veta vad resultatet blir. Så om du har eller planerar att ha en e-handelsbutik är affiliate garanterat något att prova. Kontakta oss på Webb Online om du vill ha hjälp och tips för att bli en affiliate annonsör så hjälper vi dig kostnadsfritt med bl.a. att hitta rätt affiliate företag åt dig!

Logga in