Dags att skaffa hemsida till företaget?

En hemsida är ett måste för dig som företagare om du vill lyckas på nätet. Trots att Facebook, Instagram och andra sociala medier har fått en enorm genomslagskraft så är det ändå på hemsidan som all nyttig information, kontaktuppgifter och öppettider finns samlade och bevarade under en längre tid.

Även om du redan har en hemsida kan det vara bra att läsa igenom våra tips, du kanske hittar något du vill ändra på i din nuvarande sajt?

Då allt fler surfar från mobilen behöver texten utformas så tydligt och lättläst som möjligt för att kunna läsas i farten. Din hemsida behöver med andra ord vara mobilanpassad. Ett tips är att använda dig av punktlistor, underrubriker och bilder. Var också noga med att ha tydliga kontaktuppgifter så att besökare lätt kan ringa/maila sina frågor och funderingar.

Hemsidans design behöver också utformas så att den ser bra ut oavsett om den besöks från en mobil, dator eller surfplatta.

Din logotyp är ditt varumärkes identitet. Använder du din logotyp på din hemsida, dina visitkort, i din marknadsföring och i din eventuella fysiska butik kommer en igenkänningseffekt skapas. Då knyter besökaren ihop sina associationer från t ex din fysiska butik till din e-handel. Det kan öka förtroendet från kunden och i sin tur leda till köp.

Ditt domännamn är webbadressen till din hemsida (t ex dindomän.se) och det som gör det enkelt för nuvarande och blivande kunder att hitta till din hemsida på Internet.

Många nyföretagare känner inte till hur pass viktigt det är att registrera ett domännamn för företaget. Inte heller att de måste vara ute i god tid för att få tag på det domännamn de önskar. Är du inte snabb med att registrera ett domännamn som matchar ditt företagsnamn riskerar du att det hamnar i fel händer på webben. Läs våra 5 råd för ditt domännamn >>

På Webb Online erbjuder vi en rad olika hemsidesverktyg för dig som vill skapa en egen hemsida till ditt företag. Vad sägs om världens mest använda verktyg WordPress?

Logga in