Hur man skapar en Spamfilter

Ingen gillar skräppost, inte vi och förstås definitivt inte kunderna. Så genom att använda en av våra favoritfunktioner, Apache Spamassassin, så vill vi utrusta dig för att hålla skräpposten borta från din inkorg.

SpamAssassin

Förladdad i cPanel instrumentpanelen, är Spamassassin ett open-source verktyg byggt för att filtrera och klassificera e-post och blockera skräppost. Genom en kombination av ämnesraden och kroppstextanalys, Bayesian filtrering, och DNS svarta listor, så kan Spamassassin förhindra spam från att hamna i din inkorg.

Skapa en Spam Filter

I E-post delen av ditt cPanel konto välj Apache Spamassassin. Sedan väljer du Apache Spamassassin och sedan behöver du slå på den. Nu är du redo att ställa in e-postfilter och ange hur kraftfull du vill att Spamassassin ska vara.

Först, under avsnittet “E-post”, navigera till “Globala e-postfilter” och välj “Skapa ett nytt filter.” Välj sedan “Skräppostfält” från den första menyn i avsnittet “Regler” och välj sedan “innehåller” från den andra menyn i samma avsnitt.

I detta område anger du ett spam med en serie (+) symboler, 5 är ett tillräckligt antal för en enskild användare. Välj “Leverera till mapp” från avsnittet “Åtgärder” och ange namnet på den mapp som du vill rikta spam till.

Slutligen, klicka på “Skapa” för att aktivera spamfilter och här är din första filter! (Var noga med att kontrollera då och då att mappen som du valde för att säkerställa objekt som INTE är skräppost inte ska flaggas.)

Logga in