Varför borde du bygga en WordPress webbplats?

Nästan alla har en hemsida idag. Med så många olika webbplatsbuilders och plattformar är det logiskt att ställa frågan: Hur borde du bygga din webbplats?

Website Builders

På grund av det växande behovet av en webbplats har webbplatsbuilders blivit en populär metod. De ledande webbplatsbuilders inkluderar Wix, Weebly, Sitebuilder.com etc. Dessa plattformar är avsedda för användare som snabbt och enkelt ska publicera en webbplats med så lite ansträngning som möjligt.

Administrationen hos webbplatsbuilders är enkel att använda. Användare behöver inte ha förkunskap. Dessa builders erbjuder flera former av service, från en grundläggande hemsida till en färdig e-handelsbutik.

Medan webbplatsbuilders är praktiska är de inte billiga. Webbplatsbuilders har månadsavgifter utöver ytterligare avgifter för ett domännamn eller specifika funktioner, men webbhotell brukar ingå.

WordPress webbplatser

WordPress är ett content management system (CMS) som kan användas för att bygga någon typ av webbplats.

WordPress är gratis att använda men kräver viss kunskap. Dessutom erbjuder WordPress inte webbhotell eller domännamnstjänster.

Den oändliga förmågan hos WordPress gör det till ett lockande alternativ för dem som vill äga och hantera en webbplats. Faktum är att några av de största namnen på Internet använder WordPress-webbplatser, inklusive TechCrunch, Variety, och Walt Disney Company.

Jämförelse

Så, vilket alternativ är rätt för din webbplats?

För dem med begränsad kunskap om hur webbplatser fungerar är en webbplatsbuilders idealisk. Många av dessa tjänster använder dra och släpp widgets för att skapa utseendet och funktionaliteten hos en webbplats.

WordPress kräver å andra sidan lite kunskap och utbildning för att kunna förstå och implementera det fullt ut. Lyckligtvis finns det flera handledning och supportforum tillgängliga online för dig att använda. Å andra sidan föredrar många WordPress-webbplatsägare att ha ett webbutvecklingsarbete på deras hemsida.

Tyvärr är det huvudsakliga klagomålet om webbplatsbuilders bristen på innovativa mallar som är tillgängliga. Medan företagen gör sitt bästa för att uppdatera mallar för de senaste webbdesigntrenderna och strategierna, ligger de ofta efter. Dessutom, eftersom få mallar är tillgängliga, kommer din webbplats att se nästan identisk ut med hundratals andra webbplatser på Internet, bara med olika bilder och text.

I en tid när Internet kan användas för gott och ont är webbplatsens säkerhet av yttersta vikt. När du använder en webbplatsbuilders måste du vara nöjd med vilka säkerhetsåtgärder som tjänsten bygger på. För vissa är detta tillräckligt med det medan andra vill ha bra säkerhet.

WordPress-användare har friheten att skydda sin webbplats, om de önskar. Många gör det genom specifika plugins, medan andra prenumererar på en tjänst som SiteLock.

En annan faktor att överväga är priset. Webbplatsbuilders uppmanar dig till ett till synes lågt månatligt pris. Men det här priset är endast för deras baspaket och innehåller inga specifika funktioner. För varje funktion eller tjänst du lägger till ökar ditt månatliga pris.

WordPress är gratis att använda, vilket innebär att de enda betalningar du skulle göra är för ett domännamn, webbhotell, och eventuella utvecklingsbehov du kanske har. Medan webbutveckling kostar är det en smart investering för framtiden för din WordPress-webbplats.

Vad är slutsatsen? Det är uppenbart att WordPress har många fördelar. Kontakta oss på Webb Online så hjälper vi dig att dra igång en WordPress hemsida!

Logga in