Varför mobilanpassa hemsida?

Att mobilanpassa en hemsida har blivit nästan obligatoriskt idag för seriösa företag och organisationer då en stor del av besöken sker just via mobila enheter. Siffran stiger konstant och har du inte mobilanpassat din hemsida är det dags att göra det.

Varför behöver man mobilanpassa hemsidan?

Att mobilanpassa hemsidan skapar en närhet mot dina besökare. Upplevelsen förbättras då besökaren slipper att zooma för att kunna läsa texten som är anpassad för en datorskärm. Att navigera på en vanlig hemsida genom mobilen kan lätt bli frustrerande då länkar och knappar oftast är små och sitter för nära andra element som man också kan klicka på. Muspekaren är trots allt mycket mindre än fingret som du pekar  på din smartphone med. Generellt sett handlar det om att upplevelsen ska förbättras.

Här följer några fördelar med responsiv design

  • Lätt att läsa texten.
  • Du behöver inte zooma in innehållet.
  • Proffsig och seriös känsla hos besökaren.
  • Tydlig navigation i sidstrukturen.
  • Hela utrymmet i skärmen används optimalt till design och budskap.
  • Tydliga stora knappar som länkar.
  • Googles rankingsystem gynnar de som har mobila webbsidor avsevärt.

Olika sätt att mobilanpassa din hemsida

Det finns två vanligaste sätt man kan mobilanpassa en hemsida på.

Skapa en separat mobil hemsida. Innehållet kan vara samma som på den vanliga hemsidan men man har möjlighet att skräddarsy innehållet om det behövs.
Skapa en responsiv hemsida. Innehållet är då samma som på den vanliga hemsidan men anpassas automatiskt efter layout och storleksmässigt beroende på skärmen. Detta är det moderna sättet att skapa mobilanpassade hemsidor på. På så sätt anpassas hemsidan även automatiskt för surfplattor som då kan få en egen typ av layout.

Om du har funderingar kring detta eller vill få hjälp kan du alltid kontakta oss!

Logga in